Liukkaan kelin ajoharjoittelu

Aika: 10.11.2018 klo 10 - 14
Paikka: Osarata Oy, Yrityspuistontie 11, 90940 JÄÄLI

Oulun Insinöörit järjestää Liukkaankelin ajokurssin Jäälin ajoharjoitteluradalla. Ajoharjoittelu suoritetaan ratayhtiön autoilla. Radalla pystyt testaamaan omia ja rata-auton rajoja turvallisissa olosuhteissa. Voit kokeilla erilaisten kitkapintojen vaikutusta auton käyttäytymiseen ja jarrutusmatkoihin. Arvioit nopeuden vaikutusta jarrutusmatkoihin, suoritat esteiden väistöä, harjoittelet ajamista liukkaassa kaarteessa ja auton pysäyttämistä omalla ajokaistalla pysyen.

Autojen turvajärjestelmät kehittyvät kovaa vauhtia ja radalla on mahdollista testata turvallisesti miten ajonhallintajärjestelmä (ESP) auttaa sinua vaikeissa ajo-olosuhteissa ja löytää sen toimintarajat. Voit myös opetella jarruttamaan lukkiutumattomilla jarruilla (ABS) mahdollisimman tehokkaasti. 

Ohjelmassa on varsinaisen rataharjoittelun lisäksi: Luento liikenneturvallisuuteen liittyen ja yleistä infoa rataharjoittelusta ja tutustuminen passiivisen liikenneturvallisuuden välineistöön.

Tilaisuuden hinta on jäsenille 35€ ja ei-jäsenille 70€. Ilmoittautumiset ke 31.10 Oulun insinöörien nettisivujen tapahtumien kautta. Lisätietoja Tapio Parkkiselta, etunimi.sukunimi(at)ouluninsinoorit.fi. Osallistujamäärä on rajattu välille 10-24 henkilöä.