Hyvän mielen vuosi -kampanjan kuulumiset

23.11.2015

Puheenjohtaja Riitta Rusila luovuttaa lelukaupan lahjakortin Oysin Lastenosastolla. Vastaanottamassa ovat ylihoitaja Seija Miettinen ja osastonhoitajat Mari Sipilä ja Johanna Näsänen. Kuva: Juha Rusila

Marraskuussa tuotamme hyvää mieltä Oulun Ensi- ja Turvakodin asukeille ja joulukuussa ilahdutamme lapsia. Palaamme jutussa myös alkusyksyn tunnelmiin ja vierailulle Oysiin.

Oulun Insinöörien puheenjohtaja Riitta Rusila kävi lokakuun lopulla vierailulla OYSin lasten osastolla yhdistyksen Hyvän mielen vuosi -hyväntekeväisyyskampanjan merkeissä. Viemisinään Riitalla oli mukanaan yhdistyksen 70-vuotismuistamisina saadut varat, 1000 euroa lelukaupan lahjakortin muodossa.  Lahjakortti otettiin osastolla vastaan hyvillä mielin, kuinkas muuten. Varoilla tullaan hankkimaan muun muassa tuntoaistia kehittäviä leluja lasten neurologisen osaston potilaita varten.

Hyvän mielen vuosi -kampanjan kohteena marraskuussa on Oulun Ensi- ja Turvakoti, joka myös viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa! Oulun Ensi-ja Turvakoti on järjestämässä marraskuusta eteenpäin usean kymmenen yksin Suomeen saapuneen alaikäisen nuoren turvapaikkaodotusajan ja kotouttamisen ohjelmaa, ja he toivovat Oulun Insinöörejä osallistumaan (talvi)urheiluvälineiden, polkupyörien ja vaatteiden keräämiseen niitä tarvitseville.

Mikäli sinulta löytyy lahjoitettavia tavaroita ja/tai vaatteita, olet lämpimästi tervetullut tuomaan ne Oulun Ensi- ja Turvakoti meille järjestämän yhteisen Glögijuhlan yhteydessä lauantaina 5.12. kello 10-16 välisenä aikana Haukiputaalla sijaitsevaan Lomakoti Onnelaan, os. Saarikankaantie 5, 90840 Haukipudas.

Suurin osa Onnelaan sijoitetuista nuorista ovat paikalla tapahtumassa, elleivät satu olemaan naapurustossa talkoissa. He opiskelevat parhaillaan suomenkieltä ja talvilajeja. Paikalle saapuvat lahjoittajat voivat halutessaan näyttää nuorille, mitä milläkin välineellä tehdään tai sitten vaan käydä jättämässä lahjoituksensa ja nauttia kuumaa juomaa ja syödä piparit.

Mikäli et pääse paikalle Onnelan Glögijuhlaan, mutta haluat osallistua keräykseen, voit tuoda lahjoituksesi yhdistyksen toimitalolle Villa Kaljaasille, os. Kaljaasintie 8, jonain seuraavista ajoista:

-       Tiistaina 24.11. kello 17 alkaen,

-       Keskiviikkona 25.11. kello 16 alkaen TAI

-       Keskiviikkona 2.12. kello 17 alkaen

Joulukuun hyväntekeväisyyskohde on Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten eivät syystä tai toisesta saisi yhtään lahjaa.

Joulupuukeräyksen toteuttaa Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari yhteistyössä Oulun sosiaaliviraston kanssa. Nuorkauppakamari hoitaa markkinoinnin ja kerää lahjapaketit, Oulun sosiaalivirasto puolestaan varmistaa lahjojen toimittamisen juuri niille perheille, jotka lahjoja tarvitsevat.

Joulupuita löytyy marras-joulukuun aikana muun muassa kaupoista, ostoskeskuksista, Smart Housen aulasta jne. Seuraa tiedotusta kampanjan Facebook-sivulla (Joulupuu Oulu), hanki lahja ja tuota iloista mieltä sekä lahjan saajalle ja itsellesi!