Kumppanuudessa voittavat kaikki

1.3.2019

Oulun ammattikorkeakoulu, Insinööriliitto ry sekä Oulun Insinöörit ry solmivat kumppanuussopimuksen helmikuussa 2019.

Oulun ammattikorkeakoulu, Insinööriliitto ry sekä Oulun Insinöörit ry solmivat kumppanuussopimuksen helmikuussa 2019. Sopimuksessa osapuolet sitoutuvat pitkäjänteiseen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on luoda lisäarvoa toimintaan.

Kumppanuus on aina yhteinen päätös, jossa osapuolet sitoutuvat yhteisen tavoitteen saavuttamiseen. Oamkin, Oulun Insinöörien ja Insinööriliiton yhteinen tavoite on insinöörikoulutuksen kehittäminen sekä tulevaisuuden osaamiseen varmistaminen. Osaajien tarve on Pohjois-Suomen alueella akuutti ja tähän tarpeeseen osapuolet haluavat yhdessä vastata.

Hyvät tavoitteet edellyttävät konkreettisia suunnitelmia. Oamkin osalta tämä tarkoittaa opiskelijoiden kannustamista aktiiviseen yhteistyöhön insinööriyhteisön kanssa. Insinööriyhteisö puolestaan tukee koulutusta muun muassa tuottamalla koulutusmateriaalia ja tarjoamalla työelämäyhteyksiä. Aktiivinen yhteistyö mahdollistaa opiskelijoille paremmat mahdollisuudet työllistyä opintojen jälkeen. Verkostojen luominen jo opintojen aikana on tärkeää niin opiskelijalle kuin työnantajille.

Yhteistyö korkeakoulun kanssa mielletään usein harjoitteluiksi ja päättötöiksi, mutta se voi olla myös paljon muuta. Nykyaikaiset oppimisympäristöt ja soveltavat tutkimushankkeet luovat erinomaisen testausympäristön luoville ideoille sekä tulevaisuuden innovaatiolle.

Oulu on insinöörikaupunki, jossa on paljon alan yrityksiä. Oamkin tehtäviin kuuluu elinkeinoelämän kehittäminen sekä aktiivinen aluevaikuttaminen. Yhteistyö Oulun Insinöörien kanssa avaa Oamkille aiempaa paremman kanavan vuorovaikutukseen insinööriyhteisön kanssa.

Kumppanuutta voi hyvin kuvata lausahduksella ”Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, mene yhdessä”. Meidän tavoitteena on mennä pitkälle.

Ville Kärkkäinen
Yhteyspäällikkö
Oulun Ammattikorkeakoulu