Ole ylpeä jäsenyydestäsi!

9.8.2019

 

Ammattiliitot eivät ole 2000-luvulla olleet valtavan muodikkaita ja mielikuva järjestöistä ei ole kaikista tuorein. Järjestäytymisasteet ovat laskeneet ja insinöörien kohdalla liittoon kuuluminen on vieläpä muita korkeakoulutettuja ryhmiä alhaisempaa. Kolmentoista vuoden liittouralla olen aika hyvin seurannut myös muita järjestöjä ja miten toimii pelkän kassan jäsenyys. Sinä, arvoisa Oulun Insinöörien jäsen, saat olla monesta asiasta ylpeä!

Maksamasi jäsenmaksun avulla Insinööriliitto on kohtalaisen vahva työmarkkinaosapuoli. Sillä väännöllä saamme työehtosopimusten kautta välillä isojakin palkankorotusprosentteja ja euroja. Sinun ansiosta myös pelkkään kassaan kuuluva työkaverisi on saanut palkankorotuksen. Otappa joskus kahvipöydässä puheeksi!

Insinööriliiton lakimiehet ovat aivan huippuja. He ajavat itse jäsenten juttuja oikeusasteisiin saakka. Tuleppa joskus lakilounaalle kuulemaan kuinka vaikeista lähtökohdista tähtijuristimme ovat jutun jäsenen eduksi vääntäneet!

Kaikki tutkimukset osoittavat, että liittoon kuuluva insinööri tienaa järjestäytymätöntä enemmän. Kyse on meidän palkkaneuvonnan hyödyntämisestä ja järjestäytyneen varmemmasta urapolusta.

Suomessa ei ole toista ammattiliittoa, jolla olisi yhtä laaja koulutustarjonta kuin IL:llä. On upeaa kuulla uravalmentajien tarinoita, kuinka heidän henkilökohtainen valmennuksensa on kääntänyt jäsenen uran ihan uuteen kulmaan.

Ja kyllä me olemme ajassa kiinni. Seuraappa Oulun Insinöörejä somessa. Suomen suosituin työmarkkina- vlogi ja -podcast tulevat Insinööriliitosta. Mikä muu järjestö jakaa yli 800 jäätelöä, eli tuo työpäivään piristystä niin isolle osalle jäsenistään, kuten me TEK:n kanssa kesäkuun alussa?

Tutkimusten mukaan yleisin syy olla kuulumatta liittoon on se, ettei kukaan ole koskaan kysynyt. Otappa jäsenyys puheeksi työkaverisi kanssa.

Mikko Sormunen
alueasiamies, Pohjois-Suomi