Oulun Insinöörit ja OAMK: Lasten Tiedekoulussa ei saa insinöörin koodauspätevyyttä

6.8.2018

Oulu-lehden (1.8.2018) jutussa kerrottiin että Lasten Tiedekoulu avaa uuden toimipisteen Etu-Lyöttyyn.

Oulun Insinöörit ry sekä OAMK pitävät tärkeänä, että lasten kiinnostusta tekniikkaan kasvatetaan. Jopa uudessa opetussuunnitelmassa on ohjelmointia alakoulusta alkaen.

 

Oulun Insinöörit ry ja OAMK haluavat kuitenkin kumota Lasten Tiedekoulun perustajan Maria Leivon väitteen "Lapset, jotka ovat ryhmissämme käyneet 3-5 vuotta, osaavat koodata käytännössä kuin ammattikorkeakoulusta valmistuvat insinöörit" 

"On ehkä liioiteltua väittää, että insinöörin koodauspätevyyden voi saavuttaa lasten kurssilla", toteaa Oulun Insinöörien puheenjohtaja Sirpa Erkkilä-Häkkinen hyvätahtoisesti naurahtaen.

OAMK:n tietotekniikan tiimipäällikkö Eero Nousiainen on samaa mieltä. "Ammattikorkeakoulussa kehitytään kokonaisvaltaisesti ja keskitytään koodauksen laadukkuuteen ja testaukseen. 

Lisäksi opiskelujen aikana yritysten kanssa yhdessä tehtävissä tuotekehitysprojekteissa vaaditaan laajaa ja syvää osaamista eri ohjelmointikielistä ja laitteista ja niiden ohjelmoinnista hyvin vaativalla tasolla.

Jos näin ei olisi, voisi AMK -koulutusta harkitseva nuori mennä suoraan pelkästään lasten kurssille ja sieltä töihin," Nousiainen toteaa.

OAMK:n informaatioteknologian osasto  kutsuu Lasten Tiedekoulun perustajan ja muun henkilökunnan tutustumaan koulutuksen sisältöön ja rakenteeseen ja samalla keskustelemaan mahdollisesti yhteistyöstä.

 

Lisätietoja antavat Oulun Insinöörit ry viestintävastaava Riitta Rusila p. 050 387 9947 ja OAMK:n tietotekniikan tiimipäällikkö Eero Nousiainen, p.  050 317 4720

 

Oulun Insinöörit ry on vuonna 1945 perustettu Insinööriliitto IL ry:n alueyhdistys, joka toimii Oulun, Pohjois-Pohjanmaan ja Koillismaan alueella Yhdistyksessä on yli 3000 jäsentä, ja on siten yksi Insinööriliitto IL ry:n suurimmista alueyhdistyksistä ja suurin Pohjois-Suomessa.

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on Oulun seudulla toimiva ammattikorkeakoulu. Oamkissa on noin 8 800 opiskelijaa ja 680 työntekijää. Oamkin toimipisteet sijaitsevat Oulussa ja Oulaisissa.L isäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.