Blogi

 

 

Blogi on Oulun Insinöörien uusi palsta meidän jäsenillemme, johon pyrimme saamaan tunnettuja insinöörejä tai insinöörien elämään vaikuttavia henkilöitä kirjoittamaan ajankohtaisista asioista.

Blogikirjoitukset

Insinöörivinkit juhlakuviin

5.3.2018
Kuvausvinkkejä valokuvauskerhon vetäjältä Tapio Parkkiselta

Kuulumisia Oulusta

4.9.2017
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoo ajankohtaisia kuulumisia Oulusta.

Reseptejä tulevaisuuden työelämään: luo oma työsi ja ota metataidot haltuun

23.3.2017
Henna Keränen työskentelee asiantuntijana Sitran Uusi työelämä ja kestävä -talous teemassa, joka edistää työhön ja talouteen liittyvien uudenlaisten ratkaisujen kokeilua ja käyttöönottoa Suomessa.

Laadukkaalla insinöörikoulutuksella Suomi nousuun

19.3.2017
Tulevaisuudessa teknisen koulutuksen kaikilla tasoilla tulee olla entistä laajempaa ja tasokkaampaa. Se ei ole mahdollista jatkuvilla leikkauksilla.

Tehostamista vai uudistamista

13.12.2016
Oulun Insinöörit ry liittyi vuosikokouksen päätöksellä Inske ry:n jäseneksi, joka on insinöörikoulutuksen edunvalvoja. Toiminta on uutta insinööreille, joten pyysimme blogiimme kirjoittajaksi ammatillisen koulutuksen edunvalvontajärjestön Amke ry:n toimitusjohtajan Petri Lempisen. Hän kertoo minkälainen rooli on tänä päivänä koulutuksen edunvalvojalla.

Paljonko Insinöörejä Suomi tarvitsee?

3.8.2016
Oulun Insinöörien blogiin saa vuorostaan kirjoittaa Insinööriliiton uusi puheenjohtaja Samu Salo. Salo pohtii kirjoituksessaan Suomen nykyistä elinkeinorakennetta ja talousnäkymiä insinöörien kannalta. - Insinööriliitto tulee myös panostamaan työttömien insinöörien auttamiseen, hän toteaa.

Kesätöissä insinöörien seurassa

25.7.2016
Oulun Insinöörit ry tarjosi kahdelle alle 18 vuotiaalle nuorelle kahden viikon kesätyön. Tässä toisen nuoren kirjoitelma.

Etätyö ja työterveys

28.4.2016
Huhtikuun blogin kirjoitti Pohjois-Suomen Työterveys ry:n johtava työterveyslääkäri Lauri Kemppainen.

Insinöörit rajattomassa maailmassa

23.12.2015
Oulun Insinöörien joulukuun blogimerkinnän kirjoittaa IndustriALL Global Unionin pääsihteeri Jyrki Raina.

Luottamuksesta on kysymys

9.11.2015
Insinööriliiton järjestöjohtaja Mikko Wikstedt kirjoittaa marraskuun blogissa liiton tilanteesta ja mitä tulevaisuudessa pitäisi parantaa.

SOPIMISTA VAI PAKOTTAMISTA?

23.9.2015
Syksyn blogikauden aloittaa Insinööriliiton neuvottelujohtaja Ismo Kokko pohtien onko meillä enää sopimisyhteiskuntaa.

Laatu ennen rakenteellisia muutoksia

25.5.2015
Insinööriopiskelijaliiton puheenjohtaja Henna Hartikainen vierailee toukokuun kirjoittajana Oulun Insinöörien blogissa. Hän kirjoittaa ajankohtaiseksi nousseen duaalimallin puolesta ja kertoo, mitä puheissa vähemmän muistetaan mainita.

Pohjoisten alueiden kilpailukyky edellyttävät toimivaa infraa

26.4.2015
Kirjoittajana Huhtikuussa on Matti Räinä. Hän on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja.

Akava ajaa jatkossakin kaikkien korkeakoulutettujen – myös insinöörien – asiaa

2.3.2015
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on Oulun Insinöörien maaliskuun kirjoittaja. Hän kirjoittaa ajankohtaisista asioista Akavan ja insinöörien näkökulmasta.

Menestyvä Oulu - hyvinvoivat ihmiset!

9.2.2015
Kansanedustaja Esko Kurvinen on Oulun Insinöörien blogin toinen kutsuttu kirjoittaja. Hän kirjoittaa Suomen ja Oulun ajankohtaisesta tilanteesta ja tulevaisuudesta. -"Uskon kuitenkin vakaasti, että osaamisella, työnteolla ja yrittämisellä selviämme tästäkin eteenpäin.", vaikeasta tilanteesta huolimatta Kurvinen luo uskoa tulevaisuuteen.

Onko suurtyöttömyys tullut jäädäkseen?

3.2.2015
Oulun Insinöörien historian ensimmäisessä blogikirjoituksessa saa kunnian olla kynän varressa Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari. Hän kirjoittaa ajankohtaisesti veropolitiikasta ja samalla kysyy, että onko suurtyöttömyys tullut jäädäkseen?
RSS