Muutos antaa tilaa uudelle

24.10.2016

Puheenjohtaja Riitta Rusila kertoo ajastaan Oulun Insinöörien puheenjohtajana

Oulun Insinöörit ry:n vahvuus on aina ollut se, että meillä on toiminnassa tarpeeksi paljon päteviä toimijoita kantamaan vastuuta. Näin puheenjohtaja vaihtuu yleensä kolmen-neljän vuoden välein.

Minun "kolmivuotiseni" alkoi 2014 vuoden alussa. Ensimmäinen vuosi meni rooliin totutellessa. Vuonna 2014 sain myös henkilökohtaisesti kokea IT-alan myllerryksen, olin yksi niistä, joka sai kesällä 2014 potkut Broadcomilta. Vuosi 2015 oli yhdistyksen hyvän mielen vuosi, jolloin juhlittiin 70-vuotiasta yhdistystä. Juhlavuotta muistettiin koko vuoden ajan erilaisilla hyväntekeväisyystempauksilla. Vilkas vuosi taisi viedä voimat lähes kaikilta aktiiveilta. Onneksi syksyllä 2015 huomasimme, että yhdistyksen budjetissa näytti olevan tilaa henkilön palkkaamiselle. Näin yhdistimme nämä kaksi asiaa ja saimme palkattua yhdistykselle järjestösihteerin, joka on ollut erinomainen päätös. Palkattu järjestösihteeri hoitaa käytännön tehtäviä, joita 3000 jäsenen yhdistyksessä puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajan vastuulla voi olla satojen, jopa tuhansien työtuntien edestä.

Vuosi 2016 onkin ollut sitten mielenkiintoinen. Keväällä henkinen paine Insinööriliitossa kävi niin suureksi, että Insinööriliiton suurin päättävä elin, edustajakokous, päätti erottaa puheenjohtajiston ja hallituksen yli 2/3 enemmistöllä ja päätti valita tilalle uudet luottamushenkilöt. Muutos on aina tunteita herättävä. Henkilökohtaisesti uskon, että tämä muutos oli välttämätön ja se luo uskoa yhtenäiseen toimintaan. Voimme olla ylpeitä Insinööriliitosta ja insinööriydestä entistä enemmän!

Kolme vuotta sitten syksyllä minut valittiin Oulun Insinöörien puheenjohtajaksi. Nyt minun on aika siirtyä sivuun ja antaa tilaa uusille vastuunkantajille. Uusi puheenjohtaja Oulun Insinööreille valitaan sääntömääräisessä syyskokouksessa 9.11. kylpylähotelli Edenissä. Kokoukseen osallistuu myös Insinööriliiton uusi puheenjohtaja Samu Salo. Nyt on samassa tilaisuudessa mahdollista tavata sekä Insinööriliiton uusi puheenjohtaja että yhdistyksen tuleva puheenjohtaja ja muut toimijat!

Jos minulta kysytään, mikä on ollut parasta Oulun Insinöörien puheenjohtajana, vastaan epäilemättä: Jäsenet! Kohtaamiset jäsenten kanssa eri tapahtumissa on parasta, mitä olen tässä tehtävässä kokenut.

Kiitoksia jäsenet ja johtokuntatyössä olevat aktiivit kuluneista kolmesta vuodesta.

 

Terkuin

Riitta Rusila,

yhdistyksen puheenjohtaja vielä tämän vuoden loppuun