Miksi kuulua Insinööriliittoon?”Insinööriliitto huolehtii insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden ja esimiesten työmarkkinaedunvalvonnasta. Insinööriliitto antaa aktiivisesti lausuntoja työelämän lainsäädäntöä koskeviin hankkeisiin ja osallistuu laajasti keskusteluun työelämän kehittämisestä. Työehtosopimustoiminta on järjestetty yksityisellä sektorilla liiton oman neuvottelutoiminnan lisäksi osin neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n kautta. Julkisella alalla työ- ja virkaehtosopimukset neuvotellaan Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n kautta. Sekä YTN:n ja JUKOn neuvottelutehtävissä toimii myös Insinööriliiton asiantuntijoita.”

Insinööriliiton jäsenyys toimii työelämän vakuutuksena ja avaimena ammatilliseen kehittymiseen. Koskipa kysymyksesi työsuhdeasioita, urasuunnittelua tai palkkatoivetta, voit aina kääntyä puoleemme.

Insinööriliitto on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja valvoo insinöörien sekä muiden tekniikan alan ammattilaisten etuja ja arvostusta työelämässä. Edunvalvonnan keskiössä on työmarkkina-, elinkeino- ja koulutuspolitiikka.

Työmarkkinatoiminnalla pyrimme rakentamaan reiluja ja tasapuolisia pelisääntöjä työsuhteisiin. Aktiivinen elinkeinopolitiikka tähtää teollisuuden ja teollisuutta palvelevien alojen työpaikkojen säilyttämiseen ja kehittämiseen.

Koulutuspolitiikalla vaikuttamme insinöörikoulutuksen laatuun, sisältöön sekä koulutettavien määrään siten, että se vastaa yksilön, työelämän ja yhteiskunnan tarpeita.

 

Työurasi tukena

 

Monipuolinen koulutustarjonta ja henkilökohtainen neuvonta ovat tukenasi kaikissa urasi vaiheissa, olit sitten opiskelija, vastavalmistunut tai urallasi jo edennyt. Liiton asiantuntijoiden avulla voit miettiä työuran suuntaa laajemmin tai hakea vaikka CV:n päivitysvinkkejä tai työsopimuksen tarkistusapua.

Jäsenmaksu


Vuonna 2023 Oulun Insinöörien jäsenen jäsenmaksu on 35,25 €/kk, joka jakautuu seuraaviin osiin:

  • 375 euroa on liittomaksu, joka sisältää liiton tarjoamat palvelut ja edut sekä IAET-työttömyyskassan jäsenmaksun.
  • 48 euroa on Oulun Insinöörien jäsenmaksu, jolla saa kaikki Oulun Insinöörien tarjoamat tapahtumat ja paikalliset jäsenedut.
  • Yhteensä 423 euroa vuodessa eli 35,25 euroa kuukaudessa.

 

 

Jäsenrekisteri

 

Yhdistyksen jäsenrekisteriä ylläpitää Insinööriliitto. Jos haluat päivittää yhteystietosi tai jäsenmaksusi ei ole tullut perille, ota yhteyttä jäsenrekisteriin liiton sivujen kautta.