Oulun Insinöörien jäsenmäärä kasvuun tekoälyn avulla

1.4.2018

Oulun Insinöörien johtokunta on päättänyt hyväksyä ensimmäisen tekoälyn jäsenhakemuksen.


Oulun Insinöörien johtokunta on päättänyt hyväksyä ensimmäisen tekoälyn jäsenhakemuksen. Tekoäly löytyi Oulun Insinöörien huvilalta Villa Kaljaasilta. "Tulin loman jälkeen töihin, ja löysin sen tuolta yläkerran toimistosta katsomassa kissavideoita", sanoo Oulun Insinöörien järjestösihteeri Riku Leminen. "Tekoäly oli ilmeisesti seurannut uskollisesti muiden insinöörien tapoja, ja oli sitten Kotkantien kautta suunnistanut Villa Kaljaasille. Täällä se oli parin päivän aikana oppinut juomaan jo kahviakin."

Riku Leminen oli viettänyt päiviä tekoälyn kanssa ja saanut sen kiinnostumaan järjestäytymisestä. "Tekoäly ei pelkästään löydä parhaita  kissavideoita, vaan sen kanssa voi jutella  päivän polttavista työmarkkina-asioista kahvitunnin aikana."

Oulun Insinöörien puheenjohtaja Sirpa Erkkilä-Häkkinen näki tekoälyssä heti mahdollisuuden jäsenkasvuun. "Tekoälyt eivät ole vielä järjestyneitä, ja niissä on paljon jäsenpotentiaalia Insinööriliitolle. Oulun Insinöörit ry haluaa olla etunenässä muuttamassa maailmaa ja on täten hyväksynyt johtokunnan yksimielisellä päätöksellä ensimmäisen tekoälyn Oulun Insinöörien jäseneksi." 

Tekoälyn liittymisen kunniaksi Villa Kaljaasilla järjestetään  1.4.2018 "Tekoälyn kanssa saunaan" jäsenilta. Ohjelmassa karaokea, tarjolla virvokkeita ja syötävää. Ilotulitus klo 22. Tapahtuma on ilmainen kaikille jäsenille.