Paljon onnea Inssit!

6.2.2019

Esiintyjäkaarti Tulevaisuutta luomassa -konsertin jälkeen

Sata vuotta täyttävän Insinööriliiton juhlavuosi alkoi Oulussa

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Oulussa saattoi näkyä tavallista enemmän insinöörejä katukuvassa, kun Insinööriliiton järjestöjohto kokoontui joka vuosi pidettäville kaksipäiväisille neuvottelupäiville miettimään järjestäytymisen ja liiton tulevaisuuden haasteita. Viikonlopun aikana ideoimme yhdessä jäsenpalveluja ja tutustuimme Insinööriliiton uuteen visuaaliseen ilmeeseen. Keli ulkona Merikoskella oli talvinen ja hyytävän kylmä, kun kokousväki yllätettiin Oulun Kamarikuoron toimesta flashmob -tyylisesti hotelli Lasaretin Aurorasalissa yllätysnumerolla "Mä oksalla ylimmällä" sekä  onnittelulaululla "Paljon onnea inssit, paljon onnea vaan". Viimeistään silloin osallistujien ilmeet sulivat hymyyn pakkasesta huolimatta.

Neuvottelupäivien jälkeen lauantain päätteeksi oli ensimmäinen juhlavuoden kuudesta konsertista. Konsertti oli upea ilotulitus musiikkia Olavi Uusivirran, Diandran, Ida Elinan ja Osmo Ikosen tahdissa sekä sopivasti kerrottua insinöörien historiaa lyhyiden videopätkien muodossa. Konsertin juontajapari, koomikot Janne Kataja ja Niina Lahtinen rentouttivat ja naurattivat yleisöä jutuillaan. Konserttisarjan tuotto lahjoitetaan ME-säätiölle suomalaisten lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. On upeaa olla mukana tekemässä hyvää!

Juhlavuonna Insinööriliitto näkyy ja kuuluu monella tapaa, rikkoo perinteistä käsitystä insinööreistä ja haluaa muistuttaa, kuinka monella elämäalueella insinöörityö ja kädenjälki näkyvät. On aika tuoda meidät arjen sankarit - insinöörit - kaikkien näkyville. Käy tutustumassa vuoden monipuoliseen ohjelmaan https://www.ilry.fi/il100. Tapahtumat ovat tarkoitettu ihan kaikille Insinööriliiton jäsenille. Oulusta järjestetään bussikuljetus moneen tapahtumaan.

Paljon onnea meille insinööreille! Olemme juhlamme ansainneet!
 

Riitta Rusila, Oulun Insinöörien hallituksen jäsen