Puheenjohtaja Timo Veijolan tervehdys

3.2.2020

Aloitin Oulun Insinöörien puheenjohtajana vuoden alussa. Otin tämän haasteellisen ja mielenkiintoisen tehtävän vastaan suurella innolla, vaikka tiedän että työelämässä eletään todella haasteellista aikaa. Sitä kuvastaa sekin, että ehdin olla työelämässä yli 30 vuotta ennen kuin viime vuoden lopussa olin ensimmäistä kerran lakossa.

Jos luet minkä tahansa puolueohjelman tai hallitusohjelman niin huomaat, että ”kaikki ohjelmat” ajaa opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten asemaa, joka ei sinänsä ole huono asia, mutta kuka ajaa työssä käyvän keskituloisen asemaa – liitto. Ammattijärjestöt ja niihin kuuluminen ovat nyt tärkeämpiä kuin aikoihin.

Olen toiminut luottamushenkilönä yli kymmenen vuotta ja käynyt lukuisia YT-neuvotteluja. Neuvotteluja käydään Suomessa säännöllisesti riippumatta siitä onko nousu- tai laskukausi menossa. Tämä kertoo rakennemuutoksesta, joka osaltaan myllertää työelämää.

Työelämän muutos vaati myös työntekijöiltä panostusta eli jatkuvaa oppimista. Itse olen kiivennyt tyvestä puuhun eli olen asentaja, teknikko ja insinööri. Insinööriliitto on omalta osaltaan mukana kehittämässä Suomen koulutusjärjestelmää ja sekin on yksi IL:n tärkeistä tehtävistä. IL:llä on myös omia koulutuksia joihin kannattaa osallistua jos ja kun kurssitarjonnasta sopivan koulutuksen itselleen löytää.

Oulun Insinöörit järjestää jäsenilleen lukuisia tapahtumia vuosittain. Listalta löytyy monenlaisia tapahtumia ja aktiviteettejä sekä jäsenelle että myös koko perheelle. Käyppä kurkistamassa OI:n sivuilta tapahtumia ja ilmoittaudu mukaan. Yhdistys on juuri niin aktiivinen kuin sen jäsenet ovat.

Olkaamme ylpeästi Insinöörikunnan jäseniä!

Timo Veijola
Puheenjohtaja
Oulun Insinöörit ry