Puheenjohtajan hyvästit

18.12.2019

Jätän hyvästit Oulun Insinöörien ja Insinööriliiton yhteisölle, ainakin toistaiseksi. Seitsemän vuotta ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia. Välillä on naurettu ja itketty. Suunta on ollut ylös ja välillä alas. Olen näiden vuosien varrella nähnyt, mitä ay-politiikka on pahimmillaan. Sain siitä osani ja jouduin mankeliin, jota en voinut itse pysäyttää. Olin liian naiivi ja kuvittelin, että meillä kaikilla olisi ollut samat tavoitteet eli ajaa jäsenten etuja ja miettiä tulevaisuutta. Näin ei valitettavasti ollut. Se oli kokemus, jota en toivo kenellekään. Onneksi nuo ajat ovat takana ja viimeiset neljä vuotta liittoa on ajettu uuteen suuntaan.

Yhteisö on nykyään avoimempi ja toiset paremmin huomioon ottava, vaikka edelleen on parannettavan varaa. Toivon, että suunta jatkuu samana. Ay-liikkeenä me elämme suurten muutosten aikoja, jolloin meillä ei ole varaa sisäisiin ristiriitoihin. Meillä on oltava yhtenäinen joukkue, jossa kaikkia kuunnellaan ja kaikki ajavat yhteisiä tavoitteita eteenpäin.

Olen viime vuosina tehnyt isoja muutoksia elämässäni ja se on varmasti ainakin osasyy siihen, miksi jätän tämän yhteisön taakseni. Jostain syystä en saa tyydytystä tällä hetkellä yhdistystoiminnasta, joten on aika etsiä jotain muuta. Ikävä tulee monia ihmisiä, mutta onneksi heitä voi nähdä muulloinkin.

Nyt suuntaan muualle vapautuvan ajan ja energian. Suunnitelmissa on olla enemmän omien poikien, Leon ja Leevin, kanssa. Kerroin heille jättäväni Oulun Insinöörien toiminnan, niin he olivat innoissaan. Olen kuulemma liian usein pois kotoa. En ole muuten kertaakaan päässyt Leevin judo-kilpailuihin paikan päälle omien luottamustoimien vuoksi. Aion mennä seuraaviin kisoihin ja kannustaa häntä innokkaasti. Lisäksi aion keskittyä Leon jalkapalloharrastukseen, jossa olen pari vuotta jo ollut apuvalmentajana. Sekä kaiken tämän lisäksi voisimme tehdä enemmän asioita yhdessä. Pojat ovat sen ansainneet.

Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka olen oppinut tuntemaan näiden vuosien varrella. Olen oppinut paljon teiltä ja olen myös kasvanut ihmisenä teidän ansiosta.

Toivottavasti Oulun Insinöörit pysyy tulevaisuudessa edelleen itsenäisenä, avoimena ja eteenpäin katsovana yhteisönä.

Antero Lehtonen
puheenjohtaja
Oulun Insinöörit ry