Puheenjohtajan tervehdys

26.1.2016

Tervehdys!

Juhlavuosi on takana ja myös Oulun Insinööreissä palataan arkiseen aherrukseen. Yhdistyksen syyskokous 25.11.2015 hyväksyi talousarvion, jossa on mahdollistettu yhden henkilön palkkaaminen yhdistyksen järjestösihteeriksi. Haastattelimme kaikkia hakijoita ja Oulun Insinöörit ry:n johtokunta on valinnut insinööri Riku Lemisen Oulun Insinöörien järjestösihteeriksi. Rikun työsuhde alkaa 1.helmikuuta 2016 ja on osa-aikainen. Oulun Insinöörit ry saa Rikusta toimintaympäristön ja yhdistyksen toimintaan liittyvät asiat erinomaisesti tuntevan osaajan. Järjestösihteerin tavoittaa Insinööriliiton toimistolta osoitteesta Hallituskatu 29A ja sähköpostilla sihteeri@ouluninsinoorit.fi.

Syyskokous valitsi yhdistykselle myös uudet toimijat. Allekirjoittanut sai luottamuksen jatkaa puheenjohtajana vielä vuoden. Varapuheenjohtajaksi valittiin insinööri Janne Kalinainen. Johtokunnan muu kokoonpano tänä vuonna on: Taina Parkkinen, Tiina Nortamo, Arttu Mainio, Juho Niemelä, Toni Mustonen ja Ali Heiskanen.

Syyskokous päätti myös vuoden 2016 teemaksi Etätyön. Suomessa on vietetty vuodesta 2011 kerran vuodessa syksyisin kansallista etätyöpäivää, jolloin suomalaisia kannustetaan kokeilemaan etätyötä esimerkiksi ympäristösyistä. Etätyö vähentää mm. liikenteen ruuhkahuippuja ja ympäristökuormitusta. Suomi on myös eri tutkimusten mukaan yksi Euroopan kärkimaita etätyösovelluksissa.
Vuoden aikana etätyötä on tarkoitus tarkastella eri näkökulmista, kuten etätyön edut ja haitat työntekijän ja työnantajan näkökulmasta etätyövälineet, työterveysnäkökulma ja työaikalaki. Vuoden teemaa voi seurata esimerkiksi jäsenkirjeen tai nettisivujen myötä.

Nähdään yhdistyksen tapahtumissa!

Terkuin
Riitta Rusila
Puheenjohtaja