Työnantajan ja liittojen yhteistyöllä luodaan työpaikkoja vastavalmistuneille

23.11.2017

Oulun Insinöörit ry ja Business Oulu järjestävät yhdessä OAMK:n kanssa Maalisuora-tapahtuman OAMK:n Tekniikan yksikössä

 

Oulun Insinöörit ry ja Business Oulu järjestävät yhdessä OAMK:n kanssa Maalisuora-tapahtuman OAMK:n Tekniikan yksikössä, os. Kotkantie 1, torstaina 23.11.2017 kello 14-16. Tapahtuma järjestetään  tietotekniikkapuolen insinööriopiskelijoille ja sen tavoitteena on tuoda yrityksiä lähemmäs opiskelijoita, jotta tuleville ammattilaisille muodostuisi selkeä kuva työelämän vaatimuksista ja siellä tarvittavista taidoista. Tapahtumassa myös yritykset saavat mahdollisuuden tutustua alan uusiin osaajiin. 

Maalisuora-tapahtumalla halutaan madaltaa kynnystä, joka monen opiskelijan mielessä on opintojen ja työelämän aloittamisen välillä. "Business Oulu haluaa edesauttaa paikallisia yrityksiä saamaan näkyvyttä ja tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa ja sitä myötä myös auttaa OAMK:sta valmistuneita työllistymään alueen yrityksiin. Tämän vuoksi olemme mukana Maalisuoralla", sanoo Janne Mustonen. 

"Työmarkkinatoiminta ei ole pelkästään ristiriitoja tai eripuraa neuvottelupöydissä, vaan yhteistyöllä liittojen ja työnantajan välillä voidaan myös luoda työpaikkoja vastavalmistuneille", sanoo puheenjohtaja Sirpa Erkkilä-Häkkinen Oulun Insinöörit ry:stä. Samaa mieltä on Janne Tuomikoski Bitfactor Oy:stä ja lisää; "Maalisuora on meille erinomainen mahdollisuus tutustua opiskelijoihin ja myös löytää uusia työntekijöitä - ensin harjoitteluun ja valmistumisen myötä työsuhteeseen."

 

OAMK:n tietotekniikan tiimipäällikkö Eero Nousiainen iloitsee yhteistyöstä yritysten kanssa. ”Läheinen yhteistyö yritysten kanssa on yksi tärkeimmistä toiminnan edellytyksistä. Tietotekniikan opetussuunnitelma on suunniteltu ja rakennettu siten, että siinä on mukana vahva työelämäkumppanuus, jollaista ei muista ammattikorkeakouluista Suomessa löydy. Tämän rakenteen avulla helpotamme yrityksiä rekrytoinneissa ja autamme tietotekniikan opiskelijoita hankkimaan sen ensimmäisen vakituisen työpaikan jo opiskelujen loppuvaiheessa”, Nousiainen kertoo.

 

Mukaan ovat ilmoittautuneet seuraavat yritykset; Bitfactor, Boogie Software, Fujitsu, Haltian, Indoor Atlas, Mediatek, Minima Processor, OP, Nokia, Polar Electro, Qt Company, Rescomi, ROHM Europe, Synopsys ja Talenom. Tapahtumassa kukin yritys pitää lyhyen esittelypuheenvuoron, jonka jälkeen opiskelijoilla on mahdollisuus keskustella yritysten edustajien kanssa ständeillä. Tapahtuman juontaa näyttelijä Tomi Enbuska.

 

Lisätietoja: 

Riitta Rusila, Oulun Insinöörit ry, puhelinnumero 050 3879947

Janne Mustonen, BusinessOulu, puhelinnumero 045 675 2929

Eero Nousiainen, OAMK, puhelinnumero 050 317 4720