Uuden puheenjohtajan tervehdys

17.1.2017

Jotain uutta jotain vanhaa...

Vuosi vaihtui ja moni asia muuttui. Aikaakin kuulemma saadaan yksi sekunti lisää. Onneksi paljon vanhaa - entistä, tuttua ja turvallistakin jää jäljelle. Vuoden 2016 vaihtuessa uuteen vuoteen 2017 koko Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään. Oulun insinöörit aloittavat 73. toimintavuottaan. Kunniakas ikä siis meilläkin.

Vuoden 2017 kunniaksi Oulun insinöörien ilmettä raikastetaan uuden liikemerkin myötä. Liikemerkki tulee näkymään tiedotteissa, kirjeissä ja adresseissa. Se julkaistaan mahdollisimman pian. Oulun Insinöörien toimintaa tullaan myös kehittämään ja muuttamaan jäseniä entistä paremmin palvelevaksi. Perhetapahtumia ja kulttuuria on ainakin jo toivottu, unohtamatta tärkeää työmarkkinatoimintaa, johon paneudutaan myös. Tähän kaikkeen tarvitaan ideoita, ajatuksia ja tekijöitä. Tervetuloa mukaan - ideoin, ajatuksin, tekemisin, jokainen mielensä mukaan!

Uuden vuoden 2017 yli 3000 jäsenen yhdistys aloittaa uudistetuin voimin. Syyskokous valitsi marraskuussa puheenjohtajaksi allekirjoittaneen ja varapuheenjohtajaksi väistyvän puheenjohtajan insinööri Riitta Rusilan. Johtokunnan jäsenistä käytiin tiukka äänestys ja valituksi tulivat insinöörit Anu-Leena Arola, Arttu Mainio ja Sanna Torvela. Johtokunnan jäseninä jatkavat toisen toimintavuoden insinöörit Ali Heiskanen, Toni Mustonen ja Juho Niemelä. Palkattuna järjestösihteerinä jatkaa Riku Leminen. Jokaiselle johtokunnan jäsenelle toimii osoite etunimi.sukunimi@ouluninsinoorit.fi. Ole yhteydessä!

Siis jotain uutta ja vanhaa. Johtokuntatyöskentelyssä on mukana monia aiemmin tunnettuja nimiä ja uusiakin. Aiemmin aktiivisesti mukana olleita, mutta välillä muualla toimineita, on palannut uudelleen joukkoon mukaan. Oulun insinööreissä voi siis toimia välillä aktiivisemmin ja välillä pitää taukoakin. Uusia aktiivi- ja ehdokasjäseniä otetaan ilolla mukaan toimintaan!

Oulun Insinöörien vuoden 2017 teema on Tulevaisuuden insinööri. Mitä se tarkoittaa, pohditaan sitä tarkemmin tulevan vuoden aikana. Joissain ajankohtaisuutisissa syksyllä pohdittiin tulevaisuuden työtä, mitä se on? Uutena tulevaisuuden työnä nähtiin robottien opettaja. Onko opetus tulevaisuuden insinöörien työkenttää? Opettajana voisin hyvinkin näin kuvitella.

Uuden vuoden kynnyksellä,

Sirpa Erkkilä-Häkkinen
Puheenjohtaja 2017
Oulun Insinöörit ry